Xerrada de la Federació Catalana de Futbol

L’alumnat de 2n d’ESO participa del programa “#Orgullosa: Futbol per a la igualtat”

El programa d’activitats #ORGULLOSA. Futbol per a la igualtat és una proposta educativa que pretén fomentar la igualtat entre nois i noies en l’esport i contribuir a la construcció d’un model educatiu basat en la cooperació, el respecte i la capacitat crítica, amb el futbol i el futbol sala femení com a eix conductor i centre d’interès. És, per això, que la Federació Catalana de Futbol i l’INEFC han unit forces per acostar aquestes activitats a set instituts d’arreu de Catalunya.

Els objectius d’aquest model d’ensenyament són:

  • Promoure la capacitat crítica sobre els estereotips de gènere i la discriminació en l’activitat física i l’esport.

  • Fomentar la cooperació i el respecte entre nois i noies en la pràctica del futbol i el futbol sala.

  • Millorar les habilitats bàsiques, tècniques, tàctiques i estratègiques vinculades a la pràctica del futbol i del futbol sala dels nois i les noies.

  • Afavorir les relacions entre els centres educatius, les famílies i els clubs esportius de l’entorn.

Una de les activitats és la visita al centre d’una de les Ambaixadores del programa. El dia 19 de novembre hem tingut la visita de la seleccionadora catalana absoluta i sub 17 femenina de futbol, la Natàlia Arroyo (que també va ser jugadora i ara és periodista esportiva del diari ARA), i també el seleccionador català aleví masculí de futbol sala, Gerard Poset.  

La xerrada ha estat molt interessant i els nois i noies de 2n d’ESO han pogut fer moltes preguntes a la Natàlia i al Gerard i conèixer una mica més el futbol femení.