Exposició de Harry Potter

Ben segur que tothom reconeix aquest personatge que cada dia ens dona la benvinguda quan entrem a l’institut. Es tracta de Harry Potter, un aprenent de mag que viu tota mena d’aventures amb els seus companys de Hogwarts.

La creadora d’aquest personatge és Joanne Rowling.

Rowling va néixer el 1965 a prop de Bristol (Anglaterra). La literatura va ser sempre una part fonamental de la seva vida i des de ben petita va començar a escriure històries. Però el 1990 –mentre esperava un tren que anava amb quatre hores de retard per una avaria– va tenir una gran idea: escriure les aventures d’un jove aprenent de màgia i bruixeria, Harry Potter.

El 1995 va acabar d’escriure Harry Potter i la pedra filosofal. Ho va fer amb moltes dificultats perquè no tenia feina i havia de criar la seva filla. 

Va enviar el manuscrit a dotze editorials, que el van rebutjar. Finalment una petita editorial de Londres va acceptar de publicar-lo. El juny de 1997 va sortir la primera edició amb una tirada inicial de 1.000 còpies. Va ser publicat amb el nom de JK Rowling perquè l’editor va considerar que seria difícil de vendre a lectors joves un llibre escrit per una dona.

El llibre va rebre diversos premis de literatura infantil i es va convertir en un best-seller ràpidament. Després van venir sis històries més, traduccions a més de 80 idiomes, pel·lícules, infinitat de productes… Tot plegat ha convertit aquesta sèrie en una de les més venudes i més llegides de la literatura. Se n’han publicat més de 500 milions d’exemplars.

A més de les set novel·les principals, l’autora ha publicat unes quantes històries complementàries, escrites amb l’objectiu de donar els guanys a diferents entitats benèfiques.

Joanne Rowling és actualment una de les persones més riques del Regne Unit i ha rebut nombroses distincions i títols honorífics.

 

Per celebrar aquests gairebé 25 anys de Harry Potter, li hem dedicat el fil de la lectura.

Us animem a llegir-lo i a entrar al món màgic i fascinant de Hogwarts!!!

 

Sèrie Harry Potter

Harry Potter i la pedra filosofal (1997)

Harry Potter i la cambra secreta (1998)

Harry Potter i el pres d’Azkaban (1999)

Harry Potter i el calze de foc (2000)

Harry Potter i l’orde del Fènix (2003)

Harry Potter i el misteri del príncep (2005)

Harry Potter i les relíquies de la Mort (2008)

Harry Potter i el llegat maleït

(coescrit amb Jack Thorne i John Tiffany, 2016)

 

Sèrie Cormoran Strike

El cant del cucut (2013)

El cuc de seda (2015)

L’ofici del mal (2016)

Blanc letal (2019)

 

Altres llibres

El Quidditch de totes les èpoques (2001)

Bèsties fantàstiques i on trobar-les (2001)

Les rondalles del Bard Gallard (2008)

La vacant imprevista (2012)

L’Ickabog (2020)