Manifest per la pau

Avui, 25 de març, a l’institut Quercus hem fet un acte per la pau al pati de l’institut. Tots plegats hem fet la paraula PAU i hem llegit un manifest.

 

MANIFEST «VOLEM LA PAU»

(Manifest de suport al poble ucraïnès)

 

Avui, 25 de març de 2022, ens reunim aquí al pati representants de la comunitat educativa de l’Institut Quercus per manifestar el nostre ferm rebuig a la guerra i el nostre suport al poble ucraïnès.

 

Ja fa un mes que va començar el conflicte i, des de llavors, milions de persones han vist com les bales i els míssils han sembrat de morts, ferits i runes els seus carrers i han destruït totalment les vides que tenien fins llavors. Envoltats per la devastació, molts dels que han sobreviscut s’han vist obligats a abandonar les seves llars i a caminar cap a un futur incert a milers de quilòmetres. Més d’un milió i mig de nens ha hagut de fugir i abandonar les seves escoles.

 

Per això, des del nostre centre volem donar recolzament a tots els alumnes ucraïnesos o d’origen ucraïnès que viuen entre nosaltres i que, lògicament, pateixen per aquest conflicte. També als seus familiars i a tota la gent que està patint l’horror de la guerra.

 

Des d’aquí volem fer-los arribar una càlida abraçada.

APLAUDIMENT COL·LECTIU

Perquè volem la pau, demanem que s’aturi el conflicte, que s’aturin les bombes, que s’aturin les morts i la destrucció. Volem que s’acabin totes les guerres del món.

Potser alguns ens podem demanar, i què més podem fer nosaltres, des d’aquí? D’entrada, el nostre institut és punt de recollida d’ajuda humanitària i, per tant, podem col·laborar portant els productes que fan falta.

Però, podem fer alguna cosa més? Malauradament no podem prendre les grans decisions que podrien aturar la guerra, però sí que podem fer gestos per fer d’aquest nostre món, un món millor.

Des del nostre centre, volem recordar el valor de l’educació, posar en valor la grandesa dels petits gestos que poden generar grans canvis: ser amable amb el company i companya, acceptar-lo amb totes les seves diferències d’opinions, de creences i cultures, independentment d’on venim i on anem, practicar el bon diàleg.

Segurament, tard o d’hora, ens arribaran al poble i a l’Institut nois i noies ucraïnesos fugint de la guerra. Serà llavors quan tindrem la responsabilitat també de donar-los una bona acollida i demostrar-los tot el nostre suport.

En definitiva, el que sí que podem fer és promoure la cultura de la pau i el respecte als drets humans en el nostre dia a dia. I la pau comença en cadascun de nosaltres.

Només així podem caminar cap a una societat no-violenta i més justa.

  25 de març de 2022